Nico – facilitair medewerker

Nico Vermeer, facilitair medewerker en gastheer Mentrum Reigersbos

“Mijn werk bij Mentrum Reigersbos is heel Nico Vermeer_rondgevarieerd: ik los technische storingen op en verricht allerlei reparaties. Ook doe ik de bestellingen voor de maaltijden en regel ik het linnengoed.  Als ik hier rondloop komen cliënten en collega’s voor allerlei klussen naar me toe: een doucheputje dat verstopt zit, een kastdeur die niet goed sluit of een schoenzool die los zit, noem maar op. Dat contact met cliënten vind ik een leuk onderdeel van mijn werk. Ik werk al sinds 1986 in de psychiatrie. Je kunt dus wel zeggen dat ik het naar mijn zin heb hier.

Meer contact
Een tijdje terug is de kliniek flink verbouwd. Je komt nu binnen in een lichte open ruimte, zonder aparte receptie en kantoortjes. Daardoor is er veel meer contact tussen de mensen die hier werken, cliënten en bezoekers. Ik zie dat cliënten zich veel minder in hun eigen kamer terugtrekken. De sfeer is gemoedelijker geworden. Jammer is wel dat ik nu geen eigen technische ruimte meer heb, alleen nog een magazijn met een werkbank in een gebouw hiernaast. Daar moet ik nog steeds wel aan wennen.

Van een paar cliënten hoorde ik dat ze graag met hout willen werken. Dat ligt mij ook wel. Binnenkort mag ik een houtgroep met cliënten beginnen. In een tuinhuis hier in de binnentuin. Ik heb er zin in.”