Verhalen van medewerkers

Mensen met een ernstige psychiatrische ziekte kunnen voor hun behandeling terecht bij Mentrum. Het doel van een behandeling is dat de klachten en symptomen afnemen en dat iemand weer zelf de regie over zijn leven kan voeren. Want een ernstige psychiatrische ziekte heeft vaak veel impact op alle aspecten van het leven: opleiding, werk, relaties, sociale contacten, enz.

Iemands eigen behoeften, wensen en mogelijkheden vormen het vertrekpunt van de behandeling. Waar mogelijk en wenselijk betrekken wij familie, vrienden, vrijwilligers en andere zorgorganisaties daarbij. Zo werken we sámen aan herstel.

Verschillende mensen vertellen hierover:

‘De cursus heeft me geholpen’

Jim B. – Zijn partner is in behandeling bij MentrumJim_Ouderen_280x280kopie

Jim B. en zijn vrouw kwamen eind jaren ’70 als hoogopgeleide expats naar Nederland. Jim werkte hier voor een internationaal bedrijf en is sinds enige tijd gepensioneerd. Zijn vrouw ziet niet in dat ze lijdt aan een ernstige psychiatrische ziekte.

Lees het verhaal van Jim B. 

‘Anderen helpen met mijn eigen ervaringen in de psychiatrie’

Sija Suk – ervaringswerker bij FACT-team MentrumSija_Foto_2_rond

Jarenlang werkt Sija in de financiële wereld. Ze was er teamleider en had een tijdje een eigen bedrijf. Een paar jaar geleden kwam daar abrupt een eind aan toen ze in een psychose belandde. Nu is ze met haar verhaal een toegevoegde waarde bij één van onze wijkteams.

Lees het verhaal van Sija Suk

Mensen een stapje verder helpen en gelukkiger maken

Kees Jan Bressers – verpleeghulp bij Woontrainingscentrum Jean Desmetstraat

Kees Jan is helemaal happy met zijn werk. Dat is aan alles te merken als hij erover vertelt. ‘Onze cliënten hebben langer durende, ernstige psychiatrische klachten. Ik vind het een voorrecht om met en voor deze mensen te mogen werken. Ze zijn vaak heel open en eerlijk over hun leven.’

Lees het verhaal van Kees Jan Bressers

Binnen drie maanden een ‘gewone’ betaalde baan: we gaan ervoor!

Margreet van der Horst – IPS jobcoach bij Roads voor FACT-teams van Mentrum

Cliënten van Mentrum die aan het werk willen kunnen aan de slag met IPS*, ofwel Individuele Plaatsing en Steun. Die term klinkt misschien een beetje kil maar IPS-jobcoach Margreet maakt direct voelbaar dat het tegendeel waar is!

Lees het verhaal van Margreet van der Horst

Knutselen met mensen die anders in de wereld staan

Monica Schokkenbroek – VrijwilligerMonicaFoto_rond

Al bijna drie jaar maakt reportagefotograaf en buurtbewoner Monica Schokkenbroek kaarten met cliënten van Mentrum Kliniek Sporenburg. Monica: ‘Ik vind het leuk om te doen. Juist voor deze doelgroep van ernstig zieke mensen. Soms komt er maar één persoon. En dan nog is het zinvol..’

Lees het verhaal van Monica Schokkenbroek 

‘De sfeer is gemoedelijker geworden’

Nico Vermeer – Gastheer en technisch/facilitair medewerker bij Mentrum.Nico Vermeer_280x280

“Mijn werk bij Kliniek Mentrum Reigersbos is heel gevarieerd: ik los technische storingen op en verricht allerlei reparaties. Ook doe ik de bestellingen voor de maaltijden en regel ik het linnengoed. Als ik hier rondloop komen cliënten en collega’s voor allerlei klussen naar me toe:…

Lees het verhaal van Nico Vermeer

‘Meneer D. heeft nu een eigen woning en is aan het werk’

Georgette Faber – senior verpleegkundige bij Mentrum Kliniek Jan ThomeépadGeorgetteFoto_rond_bewerkt-1

“Ik werk graag met ernstig zieke mensen. Het begint met elkaar leren kennen en echt contact maken. Voor cliënten met schizofrenie is dat niet makkelijk. Ik stel altijd voor: ‘Wij leven in gescheiden werelden. Als we nu allebei een stap doen naar het tussengebied dan kunnen we elkaar daar ontmoeten’.

Lees het verhaal van Georgette Faber

Wijkteams: zo veel mogelijkheden om te helpen! 

Ferdinand Schut – Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij FACT-team

‘De psychiatrische ziektes van onze cliënten gaan namelijk niet meer over. Beter worden doe je niet, maar je kunt er wel van herstellen,’ vertelt Ferdinand.

Lees het verhaal van Ferdinand Schut