feestelijke opening Trace; centrum voor LVB en psychiatrie

Feestelijke ballonnen in de Mentrumkleuren, lekkere hapjes van Freud catering en voetstappen op de vloer die leiden naar het nieuwe centrum. Zo werden tientallen belangstellenden ontvangen; cliënten, hun naasten, medewerkers, collega’s en ketenpartners kwamen kennismaken met de nieuwe locatie en het team.
Cliënt Angelo ging in gesprek met directeur Jessica Wesselius of waarom aandacht voor LVB zo belangrijk is en wat Trace kan betekenen. Ook was de VR app Me power uit te proberen en een film over Trace te zien. Als officiële openingshandeling werd de nieuwe naam van het centrum feestelijk onthuld.

Psychiater Jolien Schölvinck vertelt waarom zij graag voor Trace werkt: “Veel vrienden in mijn vakgebied vragen mij weleens: ‘vind je werken met mensen met een licht verstandelijke beperking niet complex? ‘ Niets is minder waar! Ik werk al ruim vier jaar met heel veel plezier en toewijding met de LVB doelgroep.
Dat betekent namelijk dat je bijzonder veel warmte, eerlijkheid en loyaliteit krijgt. Bovendien weten zij mij vaak feilloos aan te voelen en krijg ik ook een arm om me heen.”

Bekijk hier het filmpje over Trace, transmuraal centrum voor LVB en psychiatrie.

Of lees het artikel over de opening in het Parool