Deel jouw ervaring

Cursus omgaan met psychose of schizofrenie

Cursus voor familie en anderen naastbetrokkenen vanaf 18 jaar

In deze cursus krijgt u informatie, wisselt u ervaringen uit met lotgenoten en oefent u hoe u beter kunt omgaan met iemand met een psychotische stoornis. Daarnaast maakt u huiswerkopdrachten.

Aan de orde komen onder andere: oorzaken, symptomen, fasen en prognoses van psychotische stoornissen; behandelmogelijkheden, medicijngebruik en crisisprotocol; gevaren en risico’s; verslaving; problemen oplossen en alternatieven zoeken; sociale steun en aandacht voor jezelf. Wat u vertelt, blijft uiteraard vertrouwelijk.

De cursus omgaan met psychose of schizofrenie is gericht op:

  • vergroten van kennis over schizofrenie en over de behandelingsmogelijkheden;
  • lotgenotencontact;
  • leren van vaardigheden om beter met uw naaste om te gaan en om goed voor uzelf te zorgen.

Enkele reacties van deelnemers:

In het begin zag ik er tegenop om met vreemden te praten, maar ik heb vooral steun gehad aan het contact met lotgenoten.

Een psychose echt begrijpen, is denk ik niet mogelijk. Op de cursus heb ik wel geleerd hoe je beter omgaat met iemand die het heeft.

Praktische zaken
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur, met vooraf een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Er is plaats voor 12 deelnemers. Er kunnen meerdere naastbetrokkenen van één cliënt meedoen. De bijeenkomsten worden begeleid door twee personen vanuit het Mentrum FACT-team. Dit zijn Frank Baltus (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) en nog een andere behandelaar uit het team. U krijgt in de eerste bijeenkomst een werkboek.

Aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Frank Baltus, telefoon 020-590 8750 of e-mail frank.baltus@mentrum.nl

U wordt dan uitgenodigd voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Daarin krijgt u informatie over de cursus en bespreken we samen of deze geschikt voor u is.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Mentrum - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin