Cliënten

Patiëntenvertrouwenspersoon

De patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) helpt cliënten bij hun vragen en klachten over Mentrum. De pvp stelt zich op aan de kant van de cliënt. Een pvp bezoekt de afdelingen, maar u kunt ook opbellen. Mentrum is op grond van de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) verplicht een patiëntenvertrouwenspersoon in huis te hebben.

De patiëntenvertrouwenspersoon is niet in dienst van Mentrum, maar in dienst van de landelijke Stichting PVP. De vertrouwenspersoon heeft zwijgplicht. Wanneer u een vraag of een klacht hebt over uw rechten als cliënt van Mentrum, kunt u deze persoon bellen of hem aanspreken op de afdeling.

Klinische en ambulante cliënten van de ggz kunnen via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de cliënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.  De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en is bereikbaar via www.pvp.nl

De patiëntenvertrouwenspersonen die werkzaam zijn binnen Mentrum:

Bernard Hulsman

Eddy Raymann

Theo van Veldhuizen

Contact

 

Button-Zorgkaartnederland

Sitemap

Mentrum

Centrale aanmelding Arkin
E aanmelden@arkin.nl
T 020 590 55 55