Laatste nieuws

Meer nieuws

Beautiful Distress, kunstmanifestatie over ‘waanzin’

Beautiful Distress is een bijzondere kunstmanifestatie in Amsterdam die psychisch lijden via kunst zichtbaar en voelbaar maakt, en vooroordelen over mensen met een psychische ziekte bestrijdt.

De kunstmanifestatie bestaat uit gratis tentoonstellingen, een manifest en een symposium.

Tentoonstellingen
Er zijn twee tentoonstellingen. In De School in Amsterdam-West van 23 november tot en met 23 december 2017 en
in Nieuw Dakota in Amsterdam-Noord van 25 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Hier vind je werk van onder anderen de kunstenaars Annaleen Louwes, Roy Villevoye, Erik van Lieshout, Fransje Killaers, Frank Koolen, Anouk Kruithof, Laurence Aëgerter, Aldo van den Broek en Marieke Zwart. De toegang is gratis.

Manifest
Aan de vooravond van de tentoonstelling wordt een manifest uitgebracht met stellingen en observaties van de deelnemende kunstenaars. Dit vormt het uitgangspunt voor de discussies tijdens het symposium.

Symposium
Op 7 december 2017 vindt het symposium plaats. Met 200 deelnemers uit alle belangengroepen – kunstenaars, cliënten, ervaringsdeskundigen, naasten, beleidsmakers, ggz-medewerkers en algemeen publiek – worden ‘best practices’ uitgewisseld, nieuwe oplossingen gezocht en concrete aanbevelingen gedaan om taboes te doorbreken en de zichtbaarheid en acceptatie van kwetsbare mensen te verbeteren. De aanbevelingen die tijdens het symposium ontstaan, worden aangeboden aan beleidsmakers van de overheid en de zorg. Meer informatie vindt u hier. Er zijn nog kaarten beschikbaar en voor cliënten en naasten geldt een gereduceerd tarief.

Mentrum en Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam onderschrijven de doelstellingen van Beautiful Distress en zijn dan ook sponsor van deze manifestatie.

Meer informatie?
Kijk op de site van Beautiful Distress

Button-Zorgkaartnederland

Sitemap

Mentrum

Centrale aanmelding Arkin
E aanmelden@arkin.nl
T 020 590 55 55